• Ua va'aia e le au popoto, o Saina ma Ausetalia o lo'o fa'aosoina le tamaoaiga maualalo

Ua va'aia e le au popoto, o Saina ma Ausetalia o lo'o fa'aosoina le tamaoaiga maualalo

638e911ba31057c4b4b12bd2O le fanua maualalo-carbon ua avea nei ma tuaoi fou mo le galulue faatasi ma Saina ma Ausetalia ma mea fou, o lea o le faʻalauteleina o le galulue faʻatasi i le va o atunuu e lua i vaega e fesoʻotai i ai o le a faʻamaonia ai le manumalo-manumalo ma manuia ai foi le lalolagi, o le tala lea a le au atamamai ma taitai pisinisi i le Aso Gafua.

Na latou fai mai foi o le talafaasolopito umi o Saina-Ausetalia le galulue faatasi o le tamaoaiga ma fefaatauaiga ma le manumalo-manumalo natura o latou sootaga e maua ai se faavae mautu mo atunuu e lua e faaloloto ai le femalamalamaaʻi ma siitia le galulue faatasi.

Na latou faia le saunoaga i le Australia-China Low Carbon and Innovation Cooperation Forum, lea na faia faʻatasi e le China Chamber of International Commerce ma le Australia China Business Council i luga o le initaneti ma i Melepone.

Fai mai David Olsson, o le taitaifono ma le peresitene o le atunuu o le ACBC, o le taua o le galulue faatasi e foia faafitauli o le tau o le ki lea e le gata i le foia o luitau o le fanua ae o le faaosofiaina o se faiga fou o le galulue faatasi i le va o Saina ma Ausetalia.

“A o matou tuʻuina le galulue faʻatasi o le tau i le totonugalemu o a matou taumafaiga, o Ausetalia ma Saina ua i ai se faʻamaumauga malosi o fesoʻotaʻiga fou i le tele o vaega ma alamanuia.O se faavae mautu lea e mafai ai ona tatou galulue faatasi mo le agai i luma,” o lana tala lea.

O Ausetalia o loʻo i ai le tomai ma punaoa e lagolago ai galuega faʻaleagaina i le tamaoaiga o Saina, ma o Saina e ofoina atu manatu, tekinolosi ma tupe faavae e mafai ona lagolagoina suiga tau pisinisi e ala i le fausiaina o galuega fou ma pisinisi i Ausetalia, o lana tala lea.

Ren Hongbin, taʻitaʻifono o le China Council for the Promotion of International Trade and the CCOIC, fai mai o le tamaoaiga ma fefaʻatauaʻiga felagolagomaʻi o loʻo faʻauluina sootaga Saina ma Ausetalia ma o atunuu e lua o loʻo faʻamoemoe e faʻalolotoina la latou vavalalata vavalalata i le malosi, punaoa ma oloa fefaʻatauaʻiga, ina ia faʻatasi. fesoasoani atili i le foia o suiga o le tau.

Fai mai a ia, o loʻo ia faʻamoemoeina Saina ma Ausetalia e faʻamalosia le faʻamaopoopoina o faiga faʻavae, faʻamalosia le galulue faʻatasi ma tausisi i faiga faʻavae e faʻavae i lenei tulaga.

Ua naunau le CCPIT e galulue faatasi ma ana paaga i atunuu eseese, ina ia faamalosia fesootaiga ma le fetufaaiga o le poto masani i tulaga maualalo o oloa gaosi ma faiga faavae tau alamanuia maualalo, ma faapea ona siitia ai le femalamalamaa'i o tulafono faatonutonu faapitoa ma faiga o iloiloga talafeagai i itu uma e aafia ai. , ma faʻaitiitia ai faʻalavelave faʻapitoa faʻapitoa ma faʻatautaia maketi, o lana tala lea.

Fai mai Tian Yongzhong, sui peresitene o Aluminum Corp o Saina, o Saina ma Ausetalia o loo i ai se faavae malosi o le galulue faatasi mo le galulue faatasi o alamanuia ona o Ausetalia e mauoa i punaoa uʻamea e le gata i le uʻamea ma o loʻo i ai se filifili faʻapisinisi atoatoa i totonu o le fanua, ae o Saina e tulaga muamua i le lalolagi. tu'utu'uga ole fua ole alamanuia u'amea, fa'atasi ai ma tekonolosi fa'ava-o-malo ma mea faigaluega ile fanua.

“O matou (Saina ma Ausetalia) e iai mea e tutusa ai i alamanuia ma faʻasoa tutusa sini faʻamaʻi.O le felagolagomai manumalo-manumalo o le tulaga faʻasolopito, "o le tala lea a Tian.

Jakob Stausholm, Pule Sili o Rio Tinto, na ia taʻua e faapitoa lona fiafia i avanoa e maua mai i Saina ma Ausetalia fiafia tutusa i le foia o luitau o le lalolagi i suiga o le tau ma le puleaina o le suiga i se tamaoaiga maualalo-carbon.

"O le malosi o le felagolagomai i le va o le au gaosi uʻamea a Ausetalia ma le uʻamea ma le uʻamea a Saina e mafai ona i ai se aafiaga tele i luga o le kaponi o le lalolagi," o lana tala lea.

"Ou te faamoemoe e mafai ona tatou fausia i luga o lo tatou talafaasolopito malosi ma fatuina se augatupulaga fou o le galulue faatasi paionia i le va o Ausetalia ma Saina e unaʻia ma manuia mai le suiga i se tamaoaiga maualalo-carbon gafataulimaina," o lana faaopoopo mai lea.


Taimi meli: Tes-06-2022