• Indonesia Hōngongoi Tauhokohoko I kitea te iti haere i waenga i te puhoi o te tauhokohoko o te ao

Indonesia Hōngongoi Tauhokohoko I kitea te iti haere i waenga i te puhoi o te tauhokohoko o te ao

tag_reuters.com,2022_newsml_LYNXMPEI7B0C7_12022-08-12T092840Z_1_LYNXMPEI7B0C7_RTROPTP_3_INDONESIA-ECONOMY-TRADE

JAKARTA (Reuters) – Ko te tuwhene hokohoko o Indonesia kua iti ake ki te $3.93 piriona i tera marama na te ngoikore o nga mahi kaweake i te wa e puhoi haere ana nga mahi hokohoko o te ao, e ai ki nga tohunga ohaoha i pootihia e Reuters.

Ko te ohanga nui rawa atu o Ahia ki te Tonga ki te Rawhiti, he nui ake i te $5.09 piriona i te marama o Hune, i runga i te hokinga mai o te hokonga hinu nikau i muri i te whakakorenga o te aukati i nga wiki e toru i Mei.

Ko te matapae waenga o nga kaitirotiro 12 i roto i te pooti mo nga kaweake ki te whakaatu i te tipu o te 29.73% i ia tau i te marama o Hurae, i heke iho i te Hune 40.68%.

I kitea te pikinga o nga kawemai o Hurae 37.30% i ia tau, i whakaritea ki te 21.98% te piki o Hune.

Ko Faisal Rachman, te kai-ohanga Bank Mandiri, nana i kii te toenga o Hurae ki te $3.85 piriona, i kii kua ngoikore nga mahi kaweake i roto i te puhoi haere o nga mahi hokohoko o te ao me te hekenga o nga utu waro me te hinu hinu hinu mai i te marama o mua.

"Kei te tautoko tonu nga utu o nga taonga ki nga mahi kaweake, engari ko te mataku ki te paheketanga o te ao ko te heke iho o nga utu," ka kii ia, me te kii kua mau nga kawemai ki nga kaweake na te kaha o te ohanga o roto.

(Te pooti na Devayani Sathyan me Arsh Mogre i Bengaluru; Na Stefanno Sulaiman i tuhi i Jakarta; Na Kanupriya Kapoor te whakatika)

Mana pupuri 2022 Thomson Reuters.


Wā tuku: Akuhata-17-2022