• Initonesia Iulai Fefa'ataua'iga Fa'asilasilaga Va'aia Fa'aiti'i'i I le Fa'agesegese o Fefa'atauaiga a le Lalolagi

Initonesia Iulai Fefa'ataua'iga Fa'asilasilaga Va'aia Fa'aiti'i'i I le Fa'agesegese o Fefa'atauaiga a le Lalolagi

tag_reuters.com,2022_newsml_LYNXMPEI7B0C7_12022-08-12T092840Z_1_LYNXMPEI7B0C7_RTROPTP_3_INDONESIA-TOTOOMI-FEAGAIGA

JAKARTA (Reuters) – O tupe faasili a Initonesia atonu na paʻu i le $3.93 piliona i le masina talu ai ona o le faʻavaivaia o le faʻatau atu i fafo aʻo faʻagesegese le gaioiga o fefaʻatauaʻiga i le lalolagi, e tusa ai ma le au fai pisinisi na suʻesuʻeina e Reuters.

O le tamaoaiga tele o Asia i Sautesasae na faʻamauina se faʻasili o fefaʻatauaʻiga e sili atu nai lo le faʻamoemoeina o le $ 5.09 piliona ia Iuni i tua o le faʻatauina atu o suauʻu pama na toe faʻaauau ina ua maeʻa le tolu vaiaso na aveese ia Me.

O le faʻataʻitaʻiga a le au suʻesuʻe e 12 i le palota mo oloa auina atu i fafo e faʻaalia ai le tuputupu aʻe o le 29.73% i tausaga taʻitasi ia Iulai, i lalo mai ia Iuni 40.68%.

Na vaaia le si'itia o oloa faaulufale mai ia Iulai i le 37.30% i tausaga taitasi, pe a faatusatusa i le siitaga o Iuni e 21.98%.

Fai mai Faisal Rachman, fai pisinisi a le Faletupe Mandiri, o le na fuafuaina le tupe faasili ia Iulai i le $3.85 piliona, na faapea mai na vaivai le faatinoga o oloa auina atu i fafo i le tele o le faifai malie o pisinisi i le lalolagi atoa ma le pa'ū o le tau o le koale ma le suauu pama mai le masina na muamua atu.

"O tau o oloa o loʻo faʻaauau pea ona lagolagoina le faʻatau atu i fafo, ae o le fefe i le paʻu o le lalolagi o se faʻalavelave paʻu i luga o tau," o lana tala lea, ma faʻaopoopo mai o oloa faaulufale mai ua maua i oloa auina atu i fafo faʻafetai i le toe faʻaleleia o le tamaoaiga i totonu o le atunuʻu.

(Palota a Devayani Sathyan ma Arsh Mogre i Bengaluru; Tusia e Stefanno Sulaiman i Jakarta; Fa'atonu e Kanupriya Kapoor)

Puletaofia 2022 Thomson Reuters.


Taimi meli: Aukuso-17-2022