• Suez Canal e si'isi'i tau o femalaga'iga ile 2023

Suez Canal e si'isi'i tau o femalaga'iga ile 2023

O le siitaga o tau o femalagaiga mai ia Ianuari 2023 na faalauiloa i le faaiuga o le vaiaso e Adm. Ossama Rabiee, Taitaifono ma Pule Faatonu o le Suez Canal Authority.

E tusa ai ma le SCA o siitaga e faavae i luga o le tele o pou, o le mea sili ona taua o le averesi o tau o uta mo taimi eseese o vaʻa.

“E tusa ai ma lea tulaga, sa tele ma faasolosolo faatupulaia i totonu o le vaitaimi ua tuanai;aemaise lava i tau o uta a uta, pe a faatusatusa i latou na faamauina a o lei oo i le Covid-19 pandemic lea o le a atagia i le maualuga o tupe mama o le a maua e laina folau i le 2023 ona o le faaauauina o aafiaga o faalavelave i le lalolagi sapalai filifili ma le fa'atosina i uafu i le lalolagi atoa, fa'apea fo'i ma le mea moni o laina va'a ua fa'amautu konekarate va'a umi i tau maualuga," o le saunoaga lea a Adm Rabiee.

O le faʻaleleia atili o le maketi o tane vaʻa na maitauina foi e le SCA i aso taʻitasi o loʻo i luga le 88% faʻatusatusa i le averesi o tau i le 2021, o le averesi o aso taʻitasi mo vaʻavaʻa LNG na siitia i le 11% pe a faʻatusatusa i le tausaga talu ai.

O totogi mo ituaiga uma o vaa e aofia ai tane tane ma pusa o le a siitia i le 15%.Pau lava le tuusaunoaga o vaʻa mamago tele, lea o loʻo matua maualalo le totogi o totogi o vaʻa ma vaʻa folau, o se vaega o loʻo toe faʻaleleia mai le toetoe lava a tapunia atoa i le taimi o faʻamaʻi.

E oo mai i le taimi ua feagai ai le aufaipisinisi vaa ma le siisii ​​o tau o suauu, peitai, o le siitia o tupe teu na faia i luga o le maualuga o le tau o le suauu e ala i le faaaogaina o le auala puupuu i le Suez Canal sa faaaoga i se vaega e faamaonia ai le siitia o tau.

O le Suez Canal e ofoina atu se auala sili ona puupuu i le va o Asia ma Europa ma le isi auala e aofia ai le folau i le Cape of Good Hope.

Ina ua poloka le Canal Suez e le vaʻa faʻavae Ever Given ia Mati 2021 tagata suʻesuʻe Sea Intelligence fuafuaina i luga o le faavae o vaʻa folau i le 17 knots e ui atu i le Cape of Good Hope o le a faaopoopo aso e fitu i le Sigapoa i Rotterdam malaga, 10 aso i Sisifo. Metitirani, e sili atu i le lua vaiaso i Sasaʻe Metitirani ma le va o 2.5 - 4.5 aso i le US East Coast.

Na taua foi e Adm Rabiee e faapea o le siitia e le maalofia ona o le siʻitia o le tamaoaiga o le lalolagi i le taimi nei e sili atu i le 8% ma le faʻatupulaia o tau o galuega ma folauga mo le Suez Canal.

“Sa fa’amamafaina fo’i le fa’aaogaina e le SCA o le tele o auala ma le fa’amoemoe e tasi e fa’atatau i ana faiga fa’atatau o tau e fa’afetauia suiga i le maketi o fela’uaiga i luga o le gataifale ma ia fa’amautinoaina o lo’o tumau pea le Canal o le auala aupito sili ona lelei ma taugofie pe a fa’atusatusa i isi auala. ,” o le tala lea a le Pulega.

O nei mea e fa'atatau i tupe toe totogi e o'o atu i le 75% mo vaega fa'apitoa o fela'ua'iga mo vaitaimi fa'atulagaina pe a fai o tulaga tau maketi e fa'aitiitia ai le fa'atauva'a.


Taimi meli: Sep-26-2022